4:e kullen

Valpkull född 2017-11-26

Far: Toot Sweets Happy Feet "Mumble"

Mor: Westvings Born by grace "Molly"

 

Tik 1: Westvings Cadillac Eldorado "Ester" bor i Partille, Göteborg

Tik 2: Westvings Chevrolet Bel Air "Panda" bor hos oss

Tik 3: Westvings Pontiac Le mans "Inez" bor i Ljungskile

Hane: Wetvings Dodge Challenger "Topi" bor i Stockholm

Tik 5 : Mini Copper avliden 2017-11-30 då hon var prematur

----------------------------------------------------------------------------------

Molly var väldigt stor under sin dräktighet så vi förstod att där var många valpar.

Hade ett fint värkarbete som inte resulterade i några valpar. Två fosterhinnor kom varav den ena var grönfärgad. Så det blev ilfart till blå stjärnan där man såg på röntgen att första valpen var rätt stor och låg i säte. Ingen valp fanns att få tag i så vi kunde hjälpa Molly. Det slutade med ett kejsarsnitt och ut kom 5 levande valpar.

En var tyvärr väldigt liten och trots alla åtgärder så fick vi låta henne somna in den 30/11.

Molly hämtade sig snabbt och tog hand om valparna som om hon aldrig gjort något annat. Mormor Bessie var annars aspirant och började producera mjölk.

När valparna var 2,5 v. gamla fick Molly mjölkstockning mellan två bröst högt upp och hög feber. Fanns inte en chans att mjölka ur och det fanns inget annat att göra än att ge henne galastop (mjölkhämmande medel) och pencillin. Valparna fick helt enkelt börja äta vanlig mat . Nån välling på flaska ville de inte ha. Mormor Bessie hjälpte till lite grann men då hon ville ta över kullen helt och hållet så blev hon portad från valprummet och även hon fick galastop.

Valparna åt med glädje maten och växte så de knakade. Men det var sorgligt att se en ömmande moder i sin helmundering som ville att hennes valpar skulle dia och de inte kunde det. Hon försökte dra bort alla hinder över brösten tills hon förstod att det inte gick. De sov iallafall tillsammans och sedermera har de lekt och blivit fostrade av sin mor, far och mormor.   Panda stannar i kenneln.

jag har sagt det förr och jag säger det igen.

"Att vara uppfödare är ingen dans på rosor". Den här gången var hjärtslitande på många vis och det var vår första valp som vi miste.